Inainte de a cuceri jumatate din lumea cunoscuta, Temujin a fost un simplu sclav. Filmul arata cum a reusit el sa porneasca de la umila conditie din tinerete pentru a ajunge la doar 40 de ani marele Ginghis Han, conducatorul hoardelor cotropitoare ale mongolilor si liderul unuia dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut vreodata istoria.

In 1162 se naste Temujin,undeva in zona lacului Onon, cel care va realiza unirea tuturor triburilor mongole in anul 1190. La varsta de numai 13 ani, Temujin isi dovedeste calitatile de conducator prin uciderea fratelui sau vitreg, Bekhter. Domnia lui Temujin atinge punctul culminant in anul 1206, atunci cand este numit "Hanul hanilor" luandu-si numele de Genghis Khan. Se stinge din viata in 1227, dupa un accident de calarie.

Temudjin este jucat în mod excepţional de actorul japonez Tadanobu Asano, iar soţia sa Bőrte este jucată de Khulan Chuluun. Filmul începe când Temudjin este de 9 ani. Tatăl său îl ia să-şi aleagă o nevastă de la un trib cu care el era la cuţite, Merkit. Noaptea îi prinde pe drum şi ei trag să înopteze la ceva amici de-ai lor, unde o fetiţă cu un an mai mare decât Temudjin îi spune băiatului că s-o aleagă pe ea de soţie. Tânărul este de acord, în ciuda faptului că tatăl său ar fi vrut altfel. Astfel, misiunea lor se termină devreme, dar alegerea aceasta a băiatului va schimba pentru totdeauna cursul vieţii sale. La câteva zile, în drum spre casă, tatăl este otrăvit de nişte rivali, la sosirea sa acasă supuşii tatălui îi fură averea, şi copilul rămâne singur cu mama sa. Un fost supus al tatălui vrea să-l omoare, dar mongolii nu omoară copiii… aşa că ei vor veni la anul după tânărul Temudjin.

Cei cinci ani, în care Temudjin a promis că se va întoarce după Bőrte trec; şi alţii cinci după ei… tânărul este rob, fuge, încheie o frăţie de sânge cu Jamucha (Honglei Sun) şi se luptă mereu să-şi scape viaţa. Apoi merge să-şi ia soţia care l-a aşteptat. Bőrte va juca un rol extrem de important în formarea bărbatului ei. Acesta o iubeşte pe ea şi numai pe ea, şi este gata să-o ia mereu înapoi de nenumărate ori, de două ori chiar cu copii a căror paternitate este dubioasă… Dar şi Bőrte îl iubeşte şi-l aşteaptă mereu să se întoarcă.

În final, vândut unui împărat chinez, Temudjin ajunge închis într-o cuşcă şi expus ca un sălbatic pentru privirile curioşilor. Dar nici aceasta nu poate învinge dorinţa de supravieţuire a lui Temudjin, şi acesta scapă până la urmă cu ajutorul lui Bőrte şi se întoarce acasă. Acolo adună câteva triburi, şi se decide să unească toate triburile mongole şi să stabilească legi simple dar solide pentru totţi. Ultimul biruit este chiar Jamucha, fratele de sânge. De-acum Gengis Han este liderul tuturor mongolilor.

Leave a Reply

Filme noi, Filme Online gratis subtitrate in romana fara intreruperi HD. Filme Online gratis traduse in limba romana si filme online noi.Filme Online 2012 Gratis cu subtitrare in romana